• +30 693 6116430
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ενεργειακό Σύμπλεγμα Κρήτης

Το ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΚΡΗΤΗΣ (CRETAN ENERGY CLUSTER), είναι μία συστάδα επιχειρήσεων με αντικείμενο εργασιών την κατασκευή σταθμών παραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Πιο συγκεκριμένα από Ήλιο, Αέρα, Νερό, Βιομάζα. Το CLUSTER δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου των Απρίλιο του 2011.

Συστάθηκε αρχικά από 10 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα των εργασιών (μελέτη, σχεδιασμός, παραγωγή εξοπλισμού, εγκατάσταση, θέση σε λειτουργία, επίβλεψη, συντήρηση). Οι επιχειρήσεις αυτές απασχολούν πάνω από 200 ανθρώπους. Βρισκόμαστε στο στάδιο ενημέρωσης και άλλων επιχειρήσεων και έχουμε ήδη αρκετούς ενδιαφερόμενους. Έως τώρα όλες τα μέλη και τα υπό ένταξη μέλη ασχολούνται με τη την μετατροπή των ΑΠΕ σε ηλεκτρισμό. Είναι μέσα στα άμεσα σχέδια του CEC να αποκτήσει νέα μέλη που ασχολούνται με τη μετατροπή των ΑΠΕ σε άλλες μορφές ενέργειας, όπως θέρμανση και ζεστό νερό. Υπάρχουν αρκετές και δυναμικές επιχειρήσεις σε αυτούς τους τομείς στην Κρήτη.
Image

Βασικοί στόχοι του Cretan Energy Cluster

Η οργανωμένη προώθηση των συστημάτων ΑΠΕ.
Για το σκοπό αυτό σκοπεύουμε να διοργανώσουμε και να συμμετέχουμε σε ενημερωτικές ημερίδες που σκοπό έχουν να ενημερώσουν τον κόσμο για τις αρνητικές συνέπειες που έχει στην τοπική οικονομία και το περιβάλλον η χρήση εισαγόμενων ορυκτών καυσίμων και η αλόγιστη χρήση της ενέργειας.
Η ανάδειξη των φυσικών ενεργειακών μας πόρων.
Η ενημέρωση προς την πολιτεία.
Η ενημέρωση και εκπαίδευση των μελών μας για νέες αγορές.
Η θεσμοθέτηση επικοινωνίας με τα τοπικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και τους φορείς του δημοσίου.
Η οργανωμένη επαφή με τους προμηθευτές ώστε να υπάρχουν καλύτεροι όροι προμήθειας προς τα μέλη του CEC.
Κορωναίου 9, Ηράκλειο Κρήτης, T.K. 71202
+30 693 6116430
info@cretanenergycluster.gr

Newsletter

© 2023 cretanenergycluster.gr All Rights Reserved. Powered by
Logo sm